Bloomberg îi dă dreptate lui Virgil Păunescu / Spray-ul nazal va fi vaccinul viitorului împotriva COVID-19

Alina Maria Bogdan SOCIAL POLITIC

Sub titlul ”de ce spray-urile nazale vor fi viitoarele arme de luptă contra COVID,” celebra publicație de business americană, Bloomberg, afirmă că Meissa, o companie subordonată Johnson & Johnson, a terminat cercetările privind impactul virusului atenuat pus în spray-uri nazale în creșterea imunității naturale.

Noua abordare (care e veche, propusă de profesorul timișorean Virgil Păunescu, încă de anul trecut) va limita drastic atât infectarea, cât și răspândirea virusului, afirmă publicația.

Meissa Vaccines a prezentat date clinice timpurii cu privire la vaccinul său nazal împotriva COVID-19, dezvăluind că o doză de virus viu atenuat a declanșat niveluri similare de anticorpi nazale cu imunitatea naturală.

Susținătorii vaccinurilor nazale împotriva COVID-19 prevăd că nivelul de acceptare din partea populației va fi mai mare.

Profesorul de ORL Dorin Sarafoleanu susține că e normal să fie eficient:  infecțiile cu SARS-CoV-2 se înrădăcinează la nivelul căilor respiratorii.

Un mic grup de companii lucrează pentru a valida această ipoteză, susține phiercepharma.com.

Trial de succes în SUA, DNA în România

Specialiștii Meissa au administrat o singură doză, fără adjuvant, de vaccin recombinant, viu atenuat, COVID-19, la 49 de persoane. Participanții care au primit cea mai mare doză au avut niveluri nazale de anticorpi IgA care „semănau cu imunitatea naturală la SARS-CoV-2”. Meissa va prezenta date din analiza intermediară, pe la sfârșitul lunii.

În urmă cu un an și jumătate, profesorul Virgil Păunescu, coordonatorul clinicii OncoGen din Timișoara, prezenta viziunea proprie despre spray-ul nazal, ca vaccin, într-o singură doză, valabilă pe mai mulți ani de la prima inoculare. Doar că el ar fi vrut să facă vaccinul din peptide, o serie de proteine specifice.

citește și: Greenpeace „oprește” un tanc petrolier rusesc cu steagul curcubeu

Păunescu a solicitat un grant de la guvern pentru continuarea cercetărilor. Nu a primit decât 300.000 de euro, după care au tăbărât procurorii de la DNA.

Institutul său avea un parteneriat cu Institutul Cantacuzino din București pentru dezvoltarea unui vaccin românesc.

În urmă cu un an, Păunescu a recunoscut că de la guvern a avut numai piedici. După calculele sale, ar fi fost cel mai ieftin vaccin din lume. Prețul de sub 3 euro și ar fi putut fi vândut pe piețele emergente.

Propunerea sa nu a intrat în PNRR. El a propus un proiect de 30 de milioane de Euro pentru construcția unei fabrici specializate pentru vaccin. Jumătate ar fi fost finanțată de BERD. Echipa useristă din guvernul Orban i-a respins inițiativa.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pactul militar secret dintre Insulele Solomon și China. Consecințe. Temeri
Comunitatea de informații a SUA a semnalat partenerilor din AUKUS (un fel de NATO pacific, ...