Trump îl susține pe Orban

Trump îl susține pe Viktor Orban pentru alegerile din Ungaria

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Donald Trump a transmis ieri un mesaj de “sprijin deplin” a lui Viktor Orban pentru viitoarele alegeri din Ungaria.

Fostul președinte al SUA, care ar putea candida din nou în 2024, îl susține cu toate forțele pe liderul politic din Ungaria prin intermediul unei declarații transmise luni, 3 ianuarie 2022. Observatorii susțin că e a doua oară de când nu mai e președintele SUA când își exprimă susținerea pentru un anumit candidat. Anul trecut l-a susținut pe candidatul conservator, Jair Bolsonaro, la alegerile prezidențiale din Brazilia.

Trump a mărturisit că a rămas impresionat de acțiunile făcute de Viktor Orban și este ferm convins că „își iubește cu adevărat țara și vrea siguranță pentru poporul său,” informează Politico. Fostul președinte a mai povestit despre preferatul lui că „a făcut o treabă bună și minunată în protejarea Ungariei, oprind migrația ilegală, creând locuri de muncă, comerț și ar trebui să i se permită la următoarele alegeri să continue astfel”.

Trump și Orban, prieteni la bine și la greu

Viktor Orban a fost unul dintre primii lideri ai Europei care au salutat în 2016 victoria lui Donald Trump. Cei doi au o relație de invidiat, cel puțin din punct de vedere formal. La finalul lui 2020, liderul de la Budapesta a declarat că-i ține pumnii candidatului din tabăra republicană, în detrimentul lui Joe Biden, omul democraților. Viktor Orban și-a exprimat de mai multe ori admirația pentru Donald Trump în 2016, la alegerile prezidențiale.

După ce Joe Biden și tabăra democrată l-au detronat pe Trump, relațiile americano-maghiare s-au răcit din nou. La „Summitul pentru Democrație” organizat de echipa lui Biden, premierul ungar a fost ocolit total.

citește și: În pandemie bogații devin și mai bogați, sărăcii și mai săraci

Liderul maghiar criticat de progresiști pentru o agenda “iliberală”

Orban este criticat de Washington și Bruxelles că se opune diverselor politici, printre care cele migraționiste, pro-LGBT.

Toamna trecută, Tucker Carlson, cel mai bine cotat moderator al postului american de televiziune, Fox News, a transmis de la Budapesta timp de o săptămână, denumind națiunea un loc „cu o mulțime de lecții pentru noi ceilalți”. Fostul vicepreședinte Mike Pence a vizitat anul trecut Ungaria pentru o conferință despre valorile conservatoare. Și Uniunea Conservatoare Americană a programat o adunare la Budapesta, numită #CPACHungary, la sfârșitul acestui an.

citește și: Diaspora ne aduce al CINCILEA VAL

FIDESZ are un avans electoral de cinci puncte

Formaţiunea guvernamentală ungară Fidesz are un avans de cinci puncte în faţa opoziţiei unite, în cel mai recent sondaj de opinie, realizat de agenţia Median şi ale cărui rezultate au fost publicate recent săptămânalul HVG, relatează Reuters.

Alianţa opoziţiei se bucură de susţinerea a 34% dintre alegători, în timp ce Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, este sprijinit de 39% dintre votanţi, de la 37% cât arăta sondajul similar realizat de Median la începutul lui octombrie.

Opoziţia a pierdut 3 puncte procentuale, de la 37% în octombrie.

Guvernul lui Viktor Orban a redus taxele pentru salariați și a mărit pe cele ale multinaționalelor. Impozitul pe cifra de afaceri a marilor concerne a crescut de la 1,5% la 2,5%. Ceea ce s-a numit taxa de solidaritate în România – respinsă de Klaus Iohannis – în Ungaria a devenit din toamnă lege.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
actiunile tesla cresc
Acțiunile TESLA cresc, după ce Elon Musk vinde 10% din pachet
Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, 50 de ani, cel care a lansat ...