Misterioasa consultantă pentru SMART-CITY a lui Dominic Fritz: ZERO angajați, ZERO, cifră de afaceri

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Dominic Fritz a ales să-și facă strategia de SMART-CITY cu o firmă obscură, înființată de o femeie care a beneficiat de legături speciale cu administrația locală și cea centrală.

“Ultima zi a anului 2021 a adus unei firme cu 0 angajați și tot atât cifră de afaceri, încă un contract cu Primăria Timișoara. Este vorba despre aceeași societate care, pe 20.000 de euro, ofertă „consultanță pentru facilitarea elaborării strategiei de smart city”. De această dată primește aproape 8.000 de euro,” scriu jurnaliștii de la Știri de Timișoara.

Firma aleasă să acorde consultanță se cheamă Luminspino SRL, administrată de Raluca Cibu-Buzac,  care din anul 2004, când a primit un teren de la primăria Timișoarei, prin programul ANL, iar apoi a fost director al ADR Vest.

Numele ei apare într-o hotărâre a Consiliului Local Timișoara, din timpul administrației Ciuhandu, pe lista de priorități în vederea repartizării parcelelor cu Legea nr.15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor între 18 și 35 de ani pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

De tânără a avut legături strânse cu statul

În luna iulie 2021, Primăria Timișoarei șoca. A ales pe Nima-n drum să-i facă strategia de SMART CITY. I-a dat 100.000 de lei, fără TVA, firmei cu cifră de afaceri ZERO și ZERO angajați, Luminspino SRL. Consultând Registrul Comerțului, am aflat că ea s-a înființat în 2014, având ca obiect de activitate: „cercetare – dezvoltare în alte științe naturale și inginerie.” Conform datelor disponibile pe internet, de la înființare încoace, bilanțul firmei a fost 0 pe linie, atât la număr de angajați, cât și la cifră de afaceri, constată jurnaliștii timișoreni.

În toamna anului 2021 a organizat o consultare publică pe tema SMART CITY cu participarea a 77 de reprezentanți ai urbei. A mai făcut o conferință. Apoi a trimis factura către primărie. Și-a creat pagina de facebook doar după ce a semnat primul contract.

În 31 decembrie, PMT a semnat cu aceeași societate un contract de „achiziție a serviciilor de consultanță tematică pentru elaborarea planului de investiții din cadrul proiectului Bilbao AS – Fabrik Transfer Network – AS TRANSFER, finanțat în cadrul proiectului URBACT III – Mecanism de transfer Acțiuni Inovative Urbane”. De această dată, suma este de aproape 40.000 de lei, cu TVA, astfel că, după 7 ani, firma își va trece în premieră în bilanț ceva activitate.

Înainte ca guvernul Cioloș să-și intre în pâine, Raluca Cibu-Buzac era director Direcția Politici Regionale și Internaționale – ADR Vest.

citește și: Trump îl susține pe Viktor Orban pentru alegerile din Ungaria

Pe pagina de internet a Luminspino SRL se scrie că “Raluca este un deschizător de drum, având viziune pentru transformare și o mentalitate antreprenorială deosebită. A reușit întotdeauna să pună bazele unor proiecte inovatoare și să le dezvolte de la idee la extindere, implicând echipe puternice și autonome.” Acum apare și un posibil angajat: Mariana Nagy, inginer de meserie.

Pe pagina sa de linkedin se prezintă ca posedând “o busolă interioară”

“Parcurg o carieră intensă, complexă și împlinită, cu o busolă interioară, care să-mi ghideze visurile în viață, cu pasiune și curiozitate. Având o mentalitate de pionierat antreprenorial, caut mereu să creez lucruri inovatoare și să le hrănesc de la idee la extindere, implicând propria mea echipă, precum și multiple părți interesate, uniți de încredere construită cu grijă, leadership și viziune pentru transformare. Sunt fondator și CEO al LUMINSPINO și aduc cu mândrie o ofertă unică de consultanță menită să stimuleze evoluția companiilor și organizațiilor”, scrie pe pagina sa de Linkedin.

20 de ani la stat, ca director, acum antreprenor

Anterior, timp de peste 20 de ani, a fost Director pentru Internaționalizare și Servicii Sprijin pentru IMM-uri la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, România.

Între 2015-2021, a fost coordonatorul Consorțiului Enterprise Europe Network pentru regiunile de vest și sud-vest și membru al Biroului de coordonare și consultanță al EEN la nivel de rețea globală.

citește și: Trump îl susține pe Viktor Orban pentru alegerile din Ungaria

Este în ceea ce o definește un om de sistem, abonată la banii publici. Așa o definesc apropiații ei, care sunt mirați de cum a reușit să-l convingă pe primarul Dominic Fritz de viziunea ei.

Primarul userist al Timișoarei a mai dat în vară un contract fără licitație de aproape 30.000 de EUR0 firmei de apartament a Corinei Șuteu pentru strategia Timișoara – 2023.

Timișoara a fost SMART CITY cu 138 de ani înainte de Fritz

În ziua de 2 noiembrie 1884, în orașul liber crăiesc, Timișoara, au fost aprinse 731 de lămpi electrice, ceea ce reprezenta o premieră în Europa, lucru care a transformat orașul de pe Bega în primul oraș iluminat electric de pe continent.

În acea zi, lămpile incandescente cu filament din cărbune au iluminat un traseu stradal cu o lungime de 59 de km, o performanţă realizată în mai puţin de doi ani de către societatea Anglo-Austriacă „Bruch Electrical Company Ltd.”, cu sediul la Viena.

În acel an, primarul Timișoarei, János Török, fost comandant al trupelor de apărare a Budapestei și avocat, și-a încheiat în triumf mandatul, după ce a renunțat la firma care ilumina orașul cu gaz.

În 2015, proiectul Simonei Neumann, intitulat „Luminează orașul prin tine” a câștigat pentru Timișoara titlul de CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ. După doi ani de hărțuieli din partea administrației Fritz, și-a dat demisia din funcția de director al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, în ciuda recunoașterii sale de către oficialii europeni și a notelor de bună practică obținute în domeniul cultural.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Adrian Severin denunță abuzurile Facebook
Fostul ministru de externe al României, Adrian Severin, cel care a început negocierile privind parteneriatul ...