Misterul infectărilor cu Covid-19 / Incidență de 34,04 la mie, acolo unde casele sunt distanțate la 5 km

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Incidenţa cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Dar ce se întâmplă în comuna Ceru Băcăinți din Alba, în care casele sunt distanțate la 5 km, răpune orice logică privind infectarea.

Incidența, deci, în Ceru Băcăinţi (Alba) este 34,04 la mia de locuitori. Numai că în comunitatea din sudul Zlatnei, de la poalele Munților Metaliferi, mai trăiesc 250 de oameni, majoritatea bătrâni. Casele sunt răspândite la distanțe uriașe. 5 Km. Folosind regula de trei simplă, rezultă că sunt 8 infectați. Raportul de incidență, prezentat de Grupul de comunicare strategică, e în măsură să sperie.

citește și: Criza energetică aduce profituri uriașe Gazprom-ului

Primarul și-a mărit leafa, dar nu are de unde să o plătească

Comuna este condusă de Ioan Trif, primar PMP, de mulți ani. Puzderia de flotanți de la ultimele alegeri au stârnit atenția românilor, dar și a procurorilor. 65 de vize au fost date înainte de scrutin. Primarul a motivat că sunt mulți care au case de vacanță acolo.

Primăria are opt angajați. De multe ori, nici primarul nu și-a ridicat salariul. Culmea, acum doi ani și-a mărit leafa, conform ZF.

Ceru Băcăinți este o comună cu atestare străveche. Locuitorii susțin că se trag din daci. Numele comunității ar veni de la distanțele mari dintre ele, majoritatea fiind pe un deal, printre ele văzându-se cerul. E singura comunitate care nu are cimitir. Rudele își îngroapă morții în grădină. “Nu mai trebuie să mergem kilometri întregi pentru a aprinde o lumânare,” ne-a spus o bătrână vara trecută.

citește și: În căutarea „tunelului energetic” din Platoul Bucegilor, mulți români au fost salvați de Salvamont

Pietrele din case sunt vândute la bucată

Locul este unic în România deoarece caselor și anexele sunt realizate exclusiv din piatră. Acest patrimoniu este pe cale să dispară, datorită depopulării zonei și abandonării caselor, ce devin sursă de aprovizionare cu piatră pentru vânzare.

O incidență de 34,04 la mie este greu de explicat, mai ales că bătrânii se întâlnesc doar la vreo nuntă sau vreo înmormânare. Grădinița, din lipsă de mușterii, s-a închis demult.

Niciun specialist epidemiolog nu și-a putut explica miracolul infectării, acolo unde distanțarea socială este dată de mama natură.

Loading...

3 Comments

  1. Pingback:Moș Nicolae din Plenița aduce Halloween-ul – România

  2. Pingback:Moș Nicolae din Plenița aduce Halloween-ul - Mediamon.ro

  3. Pingback:“Stările” lui Nicole - Mediamon.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CJ Timiș aduce un brad adevărat, în contrast cu conul de plastic al lui Fritz
Consiliul Județean Timiș a deschis Parcul Crăciunului, pe o suprafață de 10 ha a Muzeului ...