ATENȚIE, antreprenori / Salariile minime se vor putea acorda, doar doi ani de la angajare

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC Principal SOCIAL

Un element a trecut neobservat. În timpul audierilor din comisia de muncă, Marius Budăi, propunerea de ministru din partea PSD, a anunțat că în programul de guvernare al Coaliţiei s-a propus limitarea la 24 de luni a angajării unei persoane cu salariul minim pe economie.

„Esenţa acelei măsuri din programul de guvernare ca un salariat pe o funcţie să nu fie plătit cu salariul minim mai mult de 24 de luni, sigur că se pot întâmpla şi abuzuri – să dea un leu în plus, noi nu ne-am gândit aici neapărat la chestiunea financiară: în programul de guvernare, în interiorul celor 24 de luni, există o colaborare între stat şi mediul de afaceri, astfel încât mediul de afaceri să fie sprijinit şi încurajat şi să califice persoanele, să obţinem astfel persoane calificate, forţă de muncă calificată, astfel încât după 24 de luni să nu mai fie cazul să fie plătit cu salariul minim”, a afirmat Marius Budăi.

citește și: Alexandru Medelean de la Wise Way Advisors, încă o tranzacție de succes

Începând de anul viitor salariul minim net va fi de 1.524 lei, cu 138 de lei mai mult decât este în prezent, iar nivelul salariului minim brut va ajunge la 2.550 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 10,9%, conform prevederilor programului de guvernare.

Mediul de afaceri încă nu și-a exprimat opinia.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În căutarea „tunelului energetic” din Platoul Bucegilor, mulți români au fost salvați de Salvamont
O mulțime uriașă, de mii de oameni, a urcat duminică, 28 noiembrie, în jurul Sfinxului ...