AVERTISMENT SUA: Rusia ar putea invada Ucraina

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

SUA avertizează cancelariile europene că Rusia ar putea plănui invadarea Ucrainei, afirmă surse de la Casa Albă, conform Bloomberg.

Tensiunile dintre Moscova și țările din vecinătate cresc, după criza migranților din Belarus.

Peste o mie de irakieni sunt în pădurile spre Polonia. Cel puțin unul a murit.

Angela Merkel l-a rugat pe Vladimir Putin să-și folosească influența la Minsk, dar potrivit surselor The Guardian discuția s-a soldat cu un eșec.

Cel puțin două bombardiere cu propulsie nucleară ale armatei ruse au survolat ieri spațiul aerian al Bielarusului, care are un regim obedient Moscovei.

Posibilă operațiune militară

Analiștii militari americani vorbesc despre o posibilă operațiune militară. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins vineri acuzațiile, considerându-le drept „nefondate, cu scopul de a exacerba tensiunile.” El și-a exprimat, în schimb, nemulțumirea de prezența navelor de luptă americane din Marea Neagră.

Tensiuni similare au precedat invadarea Crimeei.

citește și: NEW YORK TIMES: România are cea mai mare rată de deces de COVID-19 din lume. Clerul este vinovat

Șeful CIA Bill Burns a fost la Moscova, dar nu l-a primit Putin  la discuții, acordându-i doar câteva minute telefonice.

Rusia a orchestrat criza migranților dintre Belarus, Polonia și statele baltice – Lituania și Letonia, țări cu o graniță comună cu Belarus – pentru a încerca să destabilizeze regiunea, au declarat doi oficiali ai administrației americane.

De la Euromaidan încoace, Ucraina este un stat eșuat. Fondul său suveran, asemenător Fondului Proprietatea, a fost preluat de un consorțiu de firme americane, prezente și la București. Au încercat să vândă datoriile externe ale Kievului, potrivit unor surse, Kremlinului, dar Putin s-a arătat dezinteresat.

Ucraina va fi divizată

Marea conductă de gaz a Gazprom care traversează Ucraina își va înceta în curând funcția de transport, după darea în folosință a Nord Stream 2. Astfel, bugetul kievean pierde aproape două miliarde de dolari.

Mai mulți geostrategi vorbesc despre iminenta divizare a Ucrainei, prin care Polonia, Cehia și Ungaria își vor recăpăta teritoriile pierdute. Diplomații români nu au niciun punct de vedere.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Aproape 100.000 de soldați ruși, la granițele Ucrainei, potrivit președintelui Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aproape 100.000 de soldați ruși sunt aproape de ...