foto: Cristian Movilă NYT

NEW YORK TIMES: România are cea mai mare rată de deces de COVID-19 din lume. Clerul este vinovat

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

În România, medicii luptă cu refuzul populației de a se vaccina, notează Natasha Frost în ediția de dimineață a The New York Times.

„Oamenii ezită să se vaccineze, din cauza puternicelor forțe din online și din lumea reală a celor care se opun.” Este explicația corespondentei.

România este descrisă ca a doua țară din Europa cu cea mai scăzută rată de vaccinare și cea mai mare rată de deces per capita din lume, ca urmare a infecției cu COVID-19 din ultimele săptămâni.

Aproximativ 44% dintre adulți au primit cel puțin o doză, devansând Bulgaria, aflată la 29%. În țările din UE, rata de vaccinare este de 81%.

citește și: Asia sfidează lupta împotriva încălzirii globale / „Avem nevoie de o prăjitură de cărbune și o glazură de soare.” România, la ordinul Bruxelles-ului, închide minele de cărbuni

„Acest val este mult mai rău decât celelalte – este ca un război”, a spus un medic care lucrează la un spital de boli infecțioase din capitala României, București. Creșterea numărului de cazuri ar fi putut fi evitată dacă mai mulți oameni ar fi fost vaccinați, a spus acesta.

Clericii sunt vinovați pentru că denunță vaccinurile ca fiind opera Diavolului

Istoria comunismului în țările est-europene, precum și dezordinea și corupția care au urmat i-au făcut pe mulți oameni să fie suspicioși la recomandările oficialilor. Situația s-a complicat în România mai ales după ce țara a rămas fără guvern luna trecută, când s-a destrămat o coaliție de centru, potrivit aprecierilor ziaristei.

Cel mai influent cotidian de stânga din SUA comentează negativ faptul că Biserica Ortodoxă Română nu și-a acordat sprijinul pentru campania de vaccinare. Deși Patriarhul Daniel le-a recomandat enoriașilor să asculte de doctori, mulți clerici locali și unii episcopi influenți au denunțat vaccinurile, ca fiind opera Diavolului.

Să nu țină copilul în frig / Primarul Dominic Fritz se mută într-o vilă de 300.000 de euro

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
AVERTISMENT SUA: Rusia ar putea invada Ucraina
SUA avertizează cancelariile europene că Rusia ar putea plănui invadarea Ucrainei, afirmă surse de la ...