Să ne rugăm pentru SUFLETUL REGELUI ! / De ce Arhanghelii Mihail şi Gavril aduc “vara iernii?”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, pe care-i sărbătorim astăzi, sunt cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor spre Rai. În această zi se face marea pomenire a tuturor morţilor din familie, iar credinţa populară spune că de Sfinţii Mihail şi Gavril nu se lucrează.

Tot astăzi, preoţii şi credincioşii îl pomenesc în biserici  pe REGELE MIHAI. În 1946, tinerii țărăniști și liberali au organizat o manifestaţie de sprijin a Coroanei, de ziua numelui Suveranului. La acea vreme se considera că doar Regele poate salva ţara de invazia sovietică. Peste 100.000 au strigat „Regele şi Patria!” Manifestaţia de sărbătoare s-a încheiat într-o baie de sânge care a făcut mai multe victime. Camioane cu agitatori comunişti au intrat în mulţime. Au fost zeci de morţi. Printre cei închişi şi condamnaţi au fost ţărănişti şi liberali, nu agresorii. Propaganda comunistă a denaturat, timp de jumătate de secol, adevărul istoric.

Vara iernii

Arhanghelul Mihail este un personaj mai DES POMENIT, decât Arhanghelul Gavril. Mihail poartă cheile raiului, aşa se spune în tradiţia creştină, fiind un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este dat să mai trăiască.

În tradiţia creştină, cei doi arhangheli apără credinciosul de la naştere până la moarte, veghindu-i sufletul la Judecata de APOI.

Ziua de 8 noiembrie este considerată „Vara Arhanghelilor”, iar pe lângă aceasta, între Arhangheli şi Crăciun, trebuie să mai fie între două şi patru zile senine şi călduroase, numite popular „Vara iernii”.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
foto: Cristian Movilă NYT
NEW YORK TIMES: România are cea mai mare rată de deces de COVID-19 din lume. Clerul este vinovat
În România, medicii luptă cu refuzul populației de a se vaccina, notează Natasha Frost în ...