Clanul ALEXE, încă un chilipir. Plătește CFR-ului, chiria de trei ori sub prețul pieței

Andrei Marcu ACTUALITATE INEDIT INVESTIGAȚII investigatii

Obișnuit să ia terenuri pe mocangeală, familia lui Costel Alexe, fostul ministru al mediului și actualul președinte al CJ Iași, cercetat penal de către DNA, ia spații și terenuri la prețuri preferențiale.

Recent, Reporteris.ro, singura publicație ieșeană care mai scrie despre alesul local, a descoperit că Florin Alexe, fratele fostului ministru, a închiriat de la CFR, un spațiu central cu 4,5 Euro/mp, în condițiile în care prețul pieței e de trei ori mai mare.

A participat la o licitație și a adjudecat-o, pentru firma sa, Moldavia Topo-Cad SRL, la prețul de pornire. Niciun cent în plus.

Spațiul de joacă nu există

Dacă destinația spațiului de aproape 100 de mp era trecut în caietul de sarcini pentru “spațiu de joacă,” acolo reporterii au descoperit că funcționează birourile firmei.

Mai mult, firma fratelui nici nu avea Codul CAEN pentru acțiuni recreative. Și l-a pus după trei luni de la semnarea contractului preferențiar cu CFR.

citește și: La 6 km de Iaşi / Familia ministrului Costel Alexe a concesionat terenuri cu 1 Euro/mp/an

Spațiul de 100 mp e la parterului blocului-turn de lângă Mc Donald’s, la 5 minute de Piața Unirii.

Familia fostului ministru e foarte mare și în expansiune. Toți cei patru frați au concesionat, de la Primăria din Sculeni, 36.000 de mp ca pășune, la doar 1 Euro/an/mp.

Firma lui Alexe, zeci de contracte cu primăriile liberale

Firma Moldavia Topo-Cad, a lui Florin Alexe, care are ca obiect principal de activitate cadastrul și topografia, a avut în ultimii ani zeci de contracte cu primării din județ.

Costel Alexe are un ranch la 6 km de Iași, în comuna Sculeni, cu fazani, ponei și alte animale în acareturi.

El este cercetat de DNA. Președintele Klaus Iohannis nu s-a pronunțat încă în legătură cu aleșii sub steagurile “fără penali.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tudorel Toader se războiește cu Marian Oprișan pentru o clădire de patrimoniu
Dezvăluirea recentă, făcută de Tudorel Toader, potrivit căreia Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean ...