Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Una dintre cele mai mari tranzacții ale anului 2020, vânzarea acțiunilor companiei 100% românești, SMART DIESEL, către grupul german DKV Euro Service, se află pe masa Consiliului Concurenței.

Consultanții Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) și Florin Cerna (Brink Think Management) au asistat acționarii români, în calitate de M&A lead advisors,  ai grupului SMART DIESEL  în procesul de negociere și de semnare a contractului.

Cifra de afaceri a SMART DIESEL

Povestea Smart Diesel începe să se scrie acum circa un deceniu, în 2010, an pe care compania l-a încheiat cu afaceri de nici 10 milioane de lei, pierderi şi opt salariaţi. În fiecare dintre anii ce a urmat compania a crescut, intrând totodată pe profit chiar din al treilea an (2012).

 

Ultimul bilanț depus la Ministerul de Finanțe arată o cifră de afaceri, aproape incredibilă pentru o firmă pur românească, de 1,536 miliarde de lei și un profit uriaș de 35.763.032 de lei, circa 7,3 milioane de Euro.

SMART DIESEL este în prezent cea mai mare companie antreprenorială din domeniul cardurilor de combustibil din România. Asociații principali, până în momentul tranzacției, sunt Ovidiu Andrieș (considerat de către Ziarul financiar “cel mai mare benzinar independent din România”) și Daniel Imbre, persoane neimplicate politic.

Grupul german DKV Euro Service este cel mai important furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate pentru industria logisticii și transporturilor, activ în 45 de țări.

“Sunt încântat de colaborarea cu Alexandru Medelean si Florin Cerna. Au au avut o contribuție esențială la realizarea tranzacției și doresc sa le mulțumesc pe această cale pentru suportul lor” a declarat Ovidiu Andrieș, acționarul principal al grupului SMART DIESEL.

Citește și: La leafa minimă, Cîțu plusează cu 2 lei pe zi. Începutul austerității?

“A fost o oportunitate și o excelentă provocare profesională să asistăm acționarii Smart Diesel, un grup de antreprenori români inovativi și discreți, care și-au folosit competențele complementare pentru a dezvolta unul dintre cele mai dinamice și interesante business-uri din România, în această tranzacție complexă, cu negocieri purtate cu investitori internaționali sofisticați, cu culturi și abordări de business diferite,” a declarat Alexandru Medelean.

“Tranzacția a impus gestionarea în paralel a unor perimetre de tranzacție neomogene, pregătirea unor procese de restructurare operațională și juridică, planificarea și gestionarea unui proces competitiv foarte complex. Pentru clienții noștri, acționarii grupului Smart Diesel, este un moment cheie în procesul de internaționalizare și consolidare a afacerii care va continua, în beneficiul celor peste 11.000 de clienți din portofoliul lor,” a adăugat Florin Cerna.

Tranzacția urmează să fie supusă aprobării Consiliului Concurenței din România pentru a putea fi finalizată.

Cum operează SMART DIESEL pe piața din România?

Smart Diesel este cea mai mare companie independentă de combustibil din România, oferind celor peste 11.000 de clienți carduri de combustibil, combustibil vrac, soluție pentru plata taxelor r

utiere și servicii de recuperare a TVA. Smart Diesel operează 36 de benzinării în România, iar cardul său SD este acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate.

citește și: Papa solicită ca vaccinurile să fie împărțite la toate națiunile lumii

Cine sunt consultanții?

 

Despre Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) 

Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani in cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o puternică experiență de lucru pentru antreprenorii și afacerile de familie din România.

 

 

 

 

 

 

Despre Florin Cerna (Brink Think Management)

 

Florin Cerna a fondat și coordonează firma BrinkThink Management, are o experiență de peste 15 ani în M&A (tranzacții), corporate finance, consultanță și evaluări de business și în ultimii ani a intermediat un număr semnificativ de tranzacții din domenii și industrii diverse cum ar fi automotive, servicii medicale, food, FMCG și resurse umane.

 

Loading...

One Comment

  1. Pingback:Servicii complete de mobilitate în Europa – News from Europe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pensia lui Petre Roman s-a mărit de 5 ori față de 2016. Vezi cine e „vinovatul”!
Unul dintre fericiții pensionari ai României, Petre Roman, cu două pensii, una de profesor și ...