Codrin Ştefănescu propune retragerea cetăţeniei pentru acei europarlamentari care-şi denigrează ţara

Mihai Popescu POLITIC Principal

Mai mulţe ţări din Europa retrag cetăţenia celor care îşi denigrează ţara. Codrin Ștefănescu a declarat, la „Sinteza Zilei” de la Antena 3, că ar trebui să preluate idei din spațiul european cu privire la pedepsirea europarlamentarilor care își înjură țara.

Codrin Ștefănescu a susținut că există europarlamentari care denigrează România în interesul afaceristului Gerorge Soros.

„Avem o legătură cu Soros, că Soros este aici. Rețeta a aplicat-o și aici în România. Penetrarea statului se vede cu ochiul liber și a creat niște călăi care au arestat doctori, profesori, clasa politică, jurnaliști și așa mai departe. Au avut aplaudaci, care aplaudacii, fie au ieșit în stradă, fie ne-au înjurat la Parlamentul European. Se vede cu ochiul liber: Monica Macovei, sorosistă foarte cunoscută, Ungureanu, Siegfried Mureșan și alții care și-au înjurat și propria țară și aplaudau toate abuzurile la București și toată mizeria de aici. Toată această rețetă toată lumea a văzut-o”, a declarat Ștefănescu.

„Face rău României”

„Trebuie făcute niște lucruri foarte foarte serios. Văd că sunt foarte multe discuții în spațiul european acum și ar trebui să preluăm și noi niște idei de genul ăsta: Domnule, îți înjuri țara, îți pierzi cetățenia, ești pedepsit conform legii. O voce din asta în Parlamentul European, sorosistă, face rău României cât ar putea să facă un Guvern Cioloș împreună cu toți ai lui”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena 3.

Exemple în istorie

Imediat după Dictatul de la Viena, autorităţile româneşti au retras naţionalitatea trădătorilor de neam şi de ţară care au pactizat cu celulele bolşevice de peste Prut.

Guvernul Petre Groza a promovat o lege în 1947, prin care orice cetăţean român care nu se întoarce în ţară, în termen de 45 de zile, i se va retrage naţionalitatea. Era vizat Regele Mihai, plecat la nunta verişoarei sale Regina Elisabeta a Marii Britanii, dar Regele s-a întors.

Articolul 32 din Legea nr. 21/1991 precizează modul în care se poate solicita retragerea cetăţeniei române.

Prevederile acestuia:

(1) Orice autoritate sau persoană care are cunoştinţă de existenţa unui motiv pentru retragerea cetăţeniei române poate sesiza, în scris, Comisia, având obligaţia să prezinte dovezile de care dispune.
(2) Preşedintele Comisiei stabileşte, prin rezoluţie, termenul la care se va dezbate sesizarea de retragere, dispunând totodată:
a) solicitarea punctului de vedere al autorităţilor competente cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale privind retragerea cetăţeniei;
b) invitarea persoanei care a formulat sesizarea, precum şi a oricărei persoane care ar putea da informaţii utile soluţionării cererii;
c) citarea persoanei în cauză la domiciliul cunoscut sau, dacă acesta nu se cunoaşte, prin publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. Citarea persoanei are loc cu cel puţin 6 luni înainte de termenul fixat pentru dezbaterea sesizării.
(3) La termenul stabilit pentru dezbaterea sesizării, Comisia verifică îndeplinirea condiţiilor necesare retragerii cetăţeniei române. Aceasta audiază persoanele citate potrivit alin. (2) lit. b), precum şi persoana în cauză. Lipsa persoanei legal citate nu împiedică desfăşurarea procedurilor de retragere a cetăţeniei române.
(4) În cazul în care constată îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiilor legale de retragere a cetăţeniei române, Comisia va propune preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, printr-un raport motivat, aprobarea retragerii cetăţeniei române sau, după caz, respingerea sesizării.
(5) Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatând îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, emite ordinul de retragere a cetăţeniei române, respectiv de respingere a sesizării de retragere a cetăţeniei, în cazul în care constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.
(6) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie de admitere sau de respingere a sesizării de retragere a cetăţeniei se comunică persoanei în cauză, precum şi persoanei care a făcut sesizarea, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
(7) Ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării, la secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în România, ordinul poate fi atacat, în acelaşi termen, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Bucureşti. Hotărârea tribunalului este definitivă şi irevocabilă.
––-

Loading...

8 Comments

  1. Eu nu cred ca a denigrat tara , si a spus adevarul despre guvernarea PSD

  2. Daca dezvălui mizeriile făcute de PSD & ALDE se cheamă ca denigrezi țara? Părerea lui Caragiale ; ” Amice, ești idiot” !

  3. Corectă propunere. A inventa aberantul MCV (cum a făcut stalinista sorosisto-băsisto-iohannistă Monica Luiza Macovei) este exact trădare de patrie. Creierele netede sunt setate pe MU… E PSD!, de altceva nu sunt capabile.

  4. Propunere blanda . Dulce ca mierea este glontul patriei . Pentru tradatorii de tara si pe sustinatorii lor ,numai pedeapsa capitala este suficienta .

  5. Omul asta chiar e tampit. Dupa ce a furat toate cartile de valoare din biblioteca academiei, in timpul revolutiei, vine sa-mi spuna mie ca de maine nu mai sunt Roman. Ma boule, daca sunt nascut in aceasta tara, am certificat de nastere emis de statul roman si chiar daca am parnti, ambii de alta cetatenie, sunt declarat roman si nu mi-o poate lua un imbecil ca tine sa-ti fie foarte clar. Tu esti un nimeni si nu poti incalca Constitutia si Legile acestei tari. Baga la cap, boule.

  6. Codrin Ştefănescu propune retragerea cetăţeniei pentru acei europarlamentari care-şi denigrează ţara,…. Dar cine sunt astea??? oare nu ei sunt autorii ???DA sunt deacord cu propunerea mizerabila a jigodiilor pesediste ,dar si cu condamnarea la moarte pentru toti acei tradatorii politiceni ce s-au perindat la putere timp de 30 de ani, 30 de ani de tradare nationala . 30 de ani au jefuit tara si acum au pus-o pe malul prapastiei .iar stefanescu sa nu-si uite cuvintele * FIINDCA PUTEM*

  7. NU ne mai dati info despre acest cre-tin ca nu ne intereseaza !

  8. Un bolsevic,cap de cauciuc precum Stefanescu nu stie ca cetatenia ti-a dat-o Dumnezeu unde te-ai nascut si nu un partid bolsevic ca psd.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Legea offshore, final. Statul român va încasa aproximativ 600 milioane de dolari pe an din exploatarea gazelor din Marea Neagră
 Legea Offshore e gata pentru adoptare. Camera Deputaţilor e forul decizional. Preşedintele Klaus Iohannis nu ...